Φωτισμός LED

Γιατί να επιλέξετε φωτισμό LED

Η λάμπα LED (Light Emission Diode-Δίοδος εκπομπής φωτός) είναι μία πηγή φωτισμού που προσαρμόζεται τέλεια σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Καθώς οι λάμπες LED ‘’ανάβουν’’ με την κίνηση των ηλεκτρονίων σε ένα υλικό ημιαγωγού, δεν καίγονται, δεν ζεσταίνονται και δεν περιλαμβάνουν καμία επικίνδυνη ουσία.

Η τεχνολογία LED έχει εξελιχθεί σε εκπληκτικό σημείο. Η φωτεινότητα εξακολουθεί να βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που σημαίνει ότι η τεχνολογία LED μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ένδειξη μιας ηλεκτρικής συσκευής. Τώρα μπορεί και θα αποτελέσει την κύρια πηγή φωτισμού, αντικαθιστώντας όλες τις άλλες.

Τα προϊόντα LED, είναι εύκολα στην εγκατάσταση, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις και αλλαγές στον υφιστάμενο εξοπλισμό. Η τεχνολογία LED, δεν είναι η εξέλιξη των κλασσικών λαμπτήρων πυρακτώσεως ή των λεγόμενων λαμπτήρων ‘οικονομίας’. Πρόκειται ουσιαστικά για ηλεκτρονικούς λαμπτήρες που μας προσφέρουν δυνατότητες μείωσης του κόστους κατανάλωσης έως και 95% από τον φωτισμό, καθώς και μηδενισμό του κόστους συντήρησης, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι μέχρι και 50 φορές μεγαλύτερη.

Αναλυτικότερα:

 1. Έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (από 35.000 έως 80.000 ώρες)
  - Ο μέσος όρος ζωής στις λάμπες πυρακτώσεως είναι από 1.000 – 1200 ώρες
  - Ο μέσος όρος ζωής στις λάμπες φθορισμού ενώ στις οικονομίας (C.F.L. – Compact Fluorescent Lamps) είναι από 6.000 – 15.000 ώρες
  Ήδη με μια πρώτη ματιά μπορούμε να διακρίνουμε την υπεροχή LED αφού η διάρκεια ζωής ενός (1) LED ισούται με αυτήν πενήντα 50 λαμπτήρων πυρακτώσεως ή κατ΄ελάχιστον πέντε (5) λαμπτήρων φθορισμού και οικονομίας (C.F.L.).
 2. Καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια (ελαχιστοποιώντας το κόστος)
  Οι λάμπες LED έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση (Lumen/Watt) καταναλώνοντας περίπου το 1/10 της κατανάλωσης των λαμπτήρων πυρακτώσεως και το 1/5 των λαμπτήρων φθορισμού και οικονομίας (C.F.L.), για τουλάχιστον την ίδια (συνήθως καλύτερη), φωτεινή απόδοση, ένταση και ποιότητα φωτισμού.
 3. Διατηρούν από την πρώτη στιγμή (Χρόνος ON/OFF της τάξης των μsec) και µέχρι του τέλους ζωής τους, το 100% της απόδοσής τους
  Οι παραδοσιακοί λαμπτήρες σταδιακά μειώνουν την απόδοσή τους παρέχοντας χαμηλή ποιότητα φωτισμού, πράγμα το οποίο οδηγεί στην πρόωρη αντικατάστασή τους. Εδώ σημειώνεται ότι, κόπωση, πονοκέφαλοι μειωμένη εργασιακή απόδοση, κλίμα έντασης και ατυχήματα έχουν συνδεθεί με σαφέστατη επιστημονική τεκμηρίωση με συνθήκες μειωμένου ή κακής ποιότητας φωτισμού.
  Οι λάμπες LED εκπέμπουν από την αρχή (σε msec) το 100% της φωτεινότητας τους, σε αντίθεση με τους κοινούς λαμπτήρες και ιδιαίτερα τους λαμπτήρες φθορισμού και οικονομίας που χρειάζονται αρκετό χρόνο για να φτάσουν στο 100% της απόδοσής τους (με κόστος σε χρήμα, χρόνο και υπομονή). Διατηρούν επίσης μέχρι τέλους την απόδοση φωτισμού που είχαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους (μέγιστη απώλεια 1%).
 4. Έχουν πολύ µεγάλη αντοχή στις διακυμάνσεις τάσης και ανωμαλίες του δικτύου τροφοδοσίας (Λειτουργούν από 85V έως 265V)
  Το δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν δίνει σταθερά 230V, έχει διακυμάνσεις. Μπορεί λοιπόν να εμφανίσει υπέρταση – ανύψωση και να ανέβει πάνω από τα επιτρεπτά όρια λειτουργίας των συσκευών ή το αντίστροφο, με αποτέλεσμα ευαίσθητες συσκευές, λάμπες φθορίου και λάμπες οικονομίας να «καίγονται». Οι λάμπες LED μπορούν να λειτουργήσουν σε τάση από 8,5 έως 24 V DC με μετασχηματιστή και από 110 έως 265V AC, που σημαίνει ότι δεν «καίγονται» όταν υπάρχουν μεταπτώσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 5. Έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα σε κραδασμούς
  Τα LED, όντας στοιχεία στερεάς κατάστασης και λόγω κατασκευής είναι πολύ δύσκολο να υποστούν ζημιά από κραδασμούς όπως συμβαίνει με τις λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού.
 6. Εκπέμπουν πολύ λιγότερη θερμότητα
  Εάν βάλετε το χέρι σας κοντά στη λάμπα LED όταν αυτή ανάψει, θα διαπιστώσετε ότι όσο κοντά και αν το τοποθετήσετε, δεν πρόκειται να καείτε όπως θα συνέβαινε σε μια λάμπα πυρακτώσεως.
  Η θερμότητα η οποία παράγεται από μια λάμπα είναι στην ουσία απώλειες. Η λάμπα πυρακτώσεως μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε θερμότητα και όχι σε φως. Ελαφρά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στους λαμπτήρες φθορισμού και οικονομίας (C.F.L.)
  Αντιθέτως τα LED, μετατρέπουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ενέργεια που τους δίνουμε σε φως, έχοντας τις μικρότερες απώλειες. Λόγω της λιγότερης θερμότητας που εκπέμπουν βοηθούν επιπρόσθετα και στην αποτελεσματικότερη απόδοση των κλιματιστικών τους καλοκαιρινούς μήνες.
 7. Χρώμα
  Τα LED εκπέμπουν φως συγκεκριμένου χρώματος χωρίς την χρήση φίλτρων που απαιτούν οι παραδοσιακοί μέθοδοι φωτισμού. Είναι πιο αποδοτικά και χαμηλώνουν το αρχικό κόστος.
 8. Μέγεθος
  Τα LED είναι πολύ μικρά (μικρότερα από 2mm) και μπορούν να τοποθετηθούν σε πινάκες αποτύπωσης.
 9. Ψυχρό φως
  Σε αντίθεση με τις κοινές πήγες φωτός, τα LED εκπέμπουν πολύ λίγη θερμότητα σε μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ευαίσθητα αντικείμενα ή κατασκευές. Η ενέργεια που χάνεται διαχέεται ως θερμότητα μέσω της βάσης του LED.
 10. Εστίαση
  Τα LED μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να εστιάζουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή. Οι λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού απαιτούν ένα εξωτερικό ανακλαστήρα για να συλλέγει το φως και να το κατευθύνει με ένα χρήσιμο τρόπο.
 11. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο
  Έχει αποδειχτεί ότι οι ενεργειακές λάμπες, είναι δυνητικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αφού περιέχουν υδράργυρο, κάδμιο και εκπέμπουν ακτινοβολία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι λαμπτήρες φθορισμού και οικονομίας (C.F.L.) απαιτούν ειδική και εξαιρετικά σχολαστική απομάκρυνση των θραυσμάτων σε περίπτωση που σπάσουν, καθώς και απόθεση σε ειδικούς κάδους απορριμμάτων όταν αχρηστευτούν (σοβαρός κίνδυνος από ατμούς υδραργύρου και άλλες ουσίες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον ). Εξάλλου έχουν ήδη εντοπισθεί και τεκμηριωθεί από μελέτες τα πρώτα προβλήματα υγείας (ζαλάδες, πονοκέφαλοι) σε άτομα που στο χώρο τους υπάρχουν τέτοιες λάμπες, συσχετίζοντας τα και με την εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας, πράγμα που υποχρέωσε και εταιρείες να τοποθετήσουν ειδικά, αλλά όχι πάντα αποτελεσματικά φίλτρα στα σχετικά προϊόντα τους.
 12. Είναι αντιεκρηκτικές
  Άλλο ένα πλεονέκτημα των LED, μεγίστης σημασίας, είναι το γεγονός ότι είναι αντιεκρηκτικές και αυτό γιατί οι πλακέτες δεν εκρήγνυνται και δεν δημιουργούν σπινθήρες που πιθανώς να προκαλέσουν φωτιά ή/και έκρηξη αν στο περιβάλλον υπάρχουν εύφλεκτες ή εκρηκτικές ύλες (καύσιμα, αέρια κ.λ.π.). Αρκετές φορές έχουμε ακούσει για ατυχήματα που έχουν συμβεί σε εργασιακούς, επί το πλείστον, χώρους λόγω εκρήξεων ή/και φωτιάς που σχετίζονται με λαμπτήρες… ατυχήματα που δυστυχώς κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Τα volt των λαμπτήρων LED, είναι πολύ χαμηλά και έτσι δεν υπάρχει θέμα έκρηξης. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση, έχουν πλακέτα που τα προστατεύει από έκρηξη (μέχρι 265V). Και να δημιουργηθεί σπινθήρας δε βγαίνει προς τα έξω, διότι δεν υπάρχει αέριο για να διαδοθεί η φλόγα, ενώ επιπλέον, η πλακέτα των λαμπτήρων LED, είναι καλυμμένη από υλικό το οποίο έχει την ιδιότητα να μη μεταδίδει φλόγα προς τα έξω σε περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Γιατί να προτιμήσετε τα LED της G-ECO

Διότι τα προϊόντα μας διαθέτουν:

 • LED υψηλής απόδοσης με 120 lumen / watt (η υψηλότερη της αγοράς)
 • Προηγμένα συστήματα ψύξης (heat sink) από 100% κράμα Αλουμινίου που εγγυάται την εξάλειψη δημιουργίας θερμότητας (όπου απαιτείται υψηλή ισχύς).
 • Χρόνος ζωής (50.000 h)
 • Υψηλής ποιότητας τροφοδοτικό με μεγάλη ανοχή σε διακύμανση τάσης 
  (τάση λειτουργίας μεταξύ 80 - 265 volts)
 • Καινοτόμους οπτικούς φακούς (optics)
 • Πλήρη γκάμα σε όλες τις θερμοκρασίες χρώματος φωτός (κυμαίνονται από θερμό  3000 έως ψυχρό 6500 Kelvin)
 • Yψηλό δείκτη Χρωματικής Απόδοσης  CRI έως και 85%
 • Βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις για όλες τις εφαρμογές και χρήσεις, ακόμα και για εξαιρετικά δυσμενείς ή ειδικές συνθήκες
 • Γραπτή Εγγύηση 3-5 χρόνια (ανάλογα με τον Τύπο, το Έργο ή το Πρόγραμμα)
 • Εγγυημένη Απόσβεση σε 1 έως το πολύ 2 έτη
 • Χρηματοδότηση 100 % για επιχειρήσεις που επενδύουν πάνω από 3.000 ευρώ 

Επιπρόσθετα διαθέτουμε όλη την γκάμα των φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, προκειμένου να σας παρέχουμε αποτελεσματικές και ευέλικτες λύσεις για όλες τις ανάγκες και χρήσεις, ακόμα και σε πολύ ειδικά περιβάλλοντα με εξεζητημένες απαιτήσεις. Ενδεικτικά παραθέτουμε στον κάτωθι πίνακα τις βασικές κατηγορίες και υποκατηγορίες λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων από την τεράστια διαθέσιμη γκάμα, με τις/τα οποίες/α μπορούμε να σας εφοδιάσουμε ή/και να σας τις/τα τοποθετήσουμε.

Κατηγορίες διαθέσιμων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων LED

Γενικός οδηγός αντιστοιχίας για αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους LED

Πίνακας αντιστοίχισης Watt λαμπτήρων και φωτιστικών συμβατικού φωτισμού με λαμπτήρες και φωτιστικά τεχνολογίας LED

Χρηματοδοτικά προγράμματα αντικατάστασης υφιστάμενου φωτισμού με φωτισμό LED

Κατηγορίες διαθέσιμων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων LED

LED ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

 • Προβολείς Ράγας, Σπότ
 • Γλόμποι, Λαμπτήρες, Κεράκια, Ταινίες LED Φθορισμού (σωλήνες)
 • Προβολείς, Panel & PL
 • G4-G9, AR111

LED ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

 • Ενδοδαπέδια
 • Προβολείς και Φωτεινές Επιγραφές
 • ισίνας, Κήπου, Μαρίνων, Πλοίων
 • Wall Washers, Bar lights

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

 • Φωτιστικά τύπου Καμπάνας
 • Φωτιστικά σώματα για φωτισμό μνημείων, γηπέδων, τοπίων, κήπων, ειδικών κτιρίων
 • Φωτιστικά Οροφής, γραφείων, κ.ά.
 • Ειδικά φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες για φωτισμό Ανάδειξης και Προβολής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ & ΑΝΤΙΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

 • Φωτισμός στεγάστρων, αποθηκών, εργοστασίων
 • Φωτισμός υποστέγων δεξαμενών, ψυγείων και λοιπών εγκατ/σεων
 • Explosion Proof Floodlighting
 • Explosion Proof Tunnel Lighting

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ & ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 • Φωτιστικά Σώματα και Λαμπτήρες για Οδικό Φωτισμό κάθε είδους
 • Φωτιστικά Σώματα και Λαμπτήρες για Φωτισμό Λιμένων και Αεροδρομίων
 • Φωτιστικά Σώματα και Λαμπτήρες για Φωτισμό Ασφαλείας και Επιτήρησης

ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 • Λογισμικό και Κόμβοι Τηλεδιαχείρισης Φωτιστικών LED
 • Ασύρματοι Ελεγκτές Φωτιστικών LED
 • Απομακρυσμένος, Αυτοματοποιημένος και Προγραμματιζόμενος Έλεγχος φωτεινότητας, χρώματος & λειτουργίας Φωτιστικών LED

 

Γενικός οδηγός αντιστοιχίας για αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους LED

Η αντικατάσταση των κοινών λαμπτήρων (παλαιού τύπου) με λαμπτήρες LED μπορεί να γίνει πολύ εύκολα & απλά ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Οικιακοί λαμπτήρες – λαμπτήρες LED: αντιστοιχία ισχύος 10/1
Παράδειγμα: κοινός λαμπτήρας 50 W ισοδυναμεί με λαμπτήρα LED ισχύος 5 W

Σποτ – λαμπτήρες LED: αντιστοιχία ισχύος 10:1
Παράδειγμα: κοινό σποτ 50 W ισοδυναμεί με λαμπτήρα LED ισχύος 5 W

Λαμπτήρες PL – λαμπτήρες LED: αντιστοιχία ισχύος 3 / 1
Παράδειγμα: λαμπτήρας PL 27 W ισοδυναμεί με λαμπτήρα PL LED 9 W, ενώ είναι υποχρεωτική η αφαίρεση του μετασχηματιστή

Λαμπτήρες φθορίου – λαμπτήρες LED: αντιστοιχία ισχύος 3/1 με αφαίρεση της άεργου και 2/1 χωρίς αφαίρεση της αέργου
Παράδειγμα: λάμπα φθορίου 30 W ισοδυναμεί με λαμπτήρα LED 3W

Προβολείς κοινοί – προβολείς LED: αντιστοιχία ισχύος 8 :1
Παράδειγμα: κοινός προβολέας 8 0 W ισοδυναμεί με προβολέα LED 10W

Βιομηχανικός φωτισμός ( καμπάνες ) – καμπάνες LED: αντιστοιχία ισχύος 5:1
Παράδειγμα: κοινή καμπάνα 2 00 W ισοδυναμεί με καμπάνα LED 40W

Λαμπτήρες AR111 κοινοί – λαμπτήρες AR111: αντιστοιχία ισχύος 5:1
Παράδειγμα: κοινός λαμπτήρας AR111 10W ισοδυναμεί με λαμπτήρα AR111 LED 50W

Κοινά panels – panels LED: αντιστοιχία ισχύος 5:2
Παράδειγμα: κοινό panel 50W ισοδυναμεί με panel LED 20W

Κοινοί λαμπτήρες G4/G9 – λαμπτήρες G4/G9 LED: αντιστοιχία ισχύος 10:1
Παράδειγμα: κοινός λαμπτήρας G4/G9 30W ισοδυναμεί με λαμπτήρα G 4/G9 LED 3W

 

 

Εκτίμηση κόστους / Προσφορά

Ενημερώστε μας για τις ανάγκες σας και θα σας στείλουμε την προσφορά μας.

Έκπτωση 10% για προσφορές μέσω Internet.